Stichting Waardig Levenseinde Foundation Dignified Dying De Heliummethode

Oktober 2013: NVVE maakt leden bang voor helium

Zie het oktober nummer van Relevant (p 21):

„NVVE ontraadt heliumgas als zelfdodingmiddel“ omdat de methode “ingewikkeld” zou zijn “er kan strafbare hulp bij nodig zijn, het risico is groot dat het misgaat, en zuurstofgebrek kan hersenbeschadiging opleveren.“  De NVVE geeft geen bron voor al deze ellende.

Waar is deze bangmakerij voor nodig? De pil van Drion in de vorm van heliumgas is legaal te verkrijgen en is doeltreffend en veilig.

Chabot weerlegt stuk voor stuk de kritiekpunten van de NVVE

  1. Zijn demonstratiefilm over de heliummethode toont hoe eenvoudig deze kan worden voorbereid (zie heliumthuissterven.nl).
  2. Chabot’s film Sterven in eigen regie – Ooggetuigen“ legt uit dat je geen strafbare hulp geeft zolang de dodelijke handelingen worden uitgevoerd door de persoon zelf en dat wordt gefilmd op een mobiele telefoon.
  3. Natuurlijk kan het misgaan als je niet de stappen volgt die in Uitweg worden beschreven. Een mislukking die duidelijk wordt gemeld, zet Chabot op de website www.eenwaardiglevenseinde.nl
  4. Op honderden overlijdens door helium in de USA, in Duitsland en (tientallen) in Nederland, is na mislukking nog nooit een hersenbeschadiging vastgesteld. De Canadese onderzoeker Russel Ogden publiceerde over helium in vakbladen. Uitweg verwijst naar zijn publicaties.