Stichting Waardig Levenseinde Foundation Dignified Dying De Heliummethode

Sterven in eigen regie: Ooggetuigen

dvd-coverOuderen willen niet in beroerde laatste levensjaren gevangen komen te zitten. Kwaliteit van leven staat centraal. In tijden van schaarste aan goede zorg vinden sommigen een waardig levenseinde met hulp van het boek Uitweg. Een waardig levenseinde in eigen hand door Chabot en Braam.

In de film Ooggetuigen vertelt actrice Annemarie Prins hoe je aan de pil van Drion kunt komen, wat je nodig hebt voor de heliummethode en hoe je kunt overlijden door te stoppen met eten en drinken met ondersteuning van een arts en goede mondverzorging.

Ooggetuigen vertellen hoe een ernstig ziek familielid tot het besluit kwam om één van de eigen-regie methoden te gebruiken, hoe dat precies verliep en waarom het soms mis ging. Een huisarts had een patiënte met Alzheimer die vergat dat ze wilde stoppen met drinken. Zij wist hem nog net op tijd van haar doodswens te overtuigen en kreeg euthanasie.

Artsen geven geen informatie hoe je zelf de regie kan nemen. Zij mogen dat wél, zegt artsenorganisatie KNMG, maar hebben hierover bijscholing nodig.


 

De DVD bestellen

Als u de DVD Ooggetuigen wilt bestellen, dient u eerst de velden hieronder in te vullen en via de knop  “versturen” te verzenden. U ontvangt dan van ons een e-mail met uw bestelnummer en de gegevens van de bank waarnaar u de betaling kunt doen.

Nadat uw betaling is ontvangen, krijgt u zo snel mogelijk (binnen twee tot drie weken) de dvd thuis gestuurd.

Kosten: € 25,- inclusief verzending, maar exclusief eventuele kosten die de bank rekent voor betalingen vanuit het buitenland.